Střední škola gastronomie a služeb, Liberec Dvorská 447/29, příspěvková organizace

2019 - soutěže

3. prosince 2019 se konal 21. ročník soutěže LÁZEŇSKÝ POHÁREK v Karlových Varech

Soutěže v kategorii kuchař se zúčastnil – žák III. ročníku RAUL PODRAZIL

Zadání soutěžního úkolu:

  1. Soutěžní úkol - Pódiové vystoupení

                                3 porce moderního lehkého studeného či teplého předkrmu z tříchodového menu

  1. Soutěžní úkol- Výstava

Tříchodové menu včetně dezertu, součástí vystaveného menu byl povinně předkrm z pódiové práce, kde porota posuzovala stejnost předkrmu z pódiové práce a výstavního menu

Raul připravil předkrm: Marinovaný losos s polníčkovým salátem a mangové čatní

V časovém limitu 30 minut v zázemí kuchyně + 15 minut pódiového vystoupení

UMÍSTĚNNÍ V SOUTĚŽI : KUCHAŘ JUNIOR -  STŘÍBRNÉ PÁSMO, CELKOVÉ POŘADÍ 8. MÍSTO

Guričanová Marie – učitelka OV


4. prosince se konalo Finále soutěže Svačina roku 2019

 Raul Podrazil žák 3. ročníku byl jedním z 15 finalistů celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. O postup do finále usilovalo 160 studentů ze 47 škol z celé republiky. Finále se uskutečnilo 4. prosince v kulinářském studiu Chefparade+ v Holešovicích.

Studenti odborných středních škol se zaměřením na gastronomii měli za úkol vymyslet originální recept pro zdravou a moderní svačinu za použití rybích výrobků Rio Mare.  Nyní úkolem finalistů bude připravit živě před porotou, ve stanoveném limitu 20 minut, 5 porcí své originální svačinky z prvního korespondenčního kola. Hodnotí se chuť, nápad, prezentace, ale také dodržení časového Finále moderovala již tradičně oblíbena herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Raul připravoval: Tvarohová paštička plněná tuňákovým salátem Rio Mare doplněná sardinkovým řezem Rio Mare, rukolou a cherry

 

 

Firemní údaje Střední škola gastronomie a služeb, Liberec

Dvorská 447/29
460 05, Liberec V                dat.schránka: g42k83i

IČ: 00555053
Kontakt +420 482 424 360
sosgs@sos-gs.cz