Střední škola gastronomie a služeb, Liberec Dvorská 447/29, příspěvková organizace

2022-Osvetim

Ve dnech 22. a 23. září 2022 se vybraní studenti tříd HT2., HT3., KG3. a HT4. vydali na poznávací exkurzi do Polska. Cílem byl solný důl ve Wieliczce, královské město Krakov a především bývalý koncentrační a vyhlazovací tábor v Osvětimi.

V brzkých ranních hodinách se studenti nalodili na palubu autobusu a vyrazili na cestu směr Wieliczka a Krakov. Dlouhou cestu zpříjemňovali ostatním zástupci HT4., ať už připraveným animačním programem nebo připravenými referáty o místech, která bylo možné z autobusu pozorovat.

První zastávkou byl solný důl ve Wieliczce, jedna z prvních památek zapsaných na seznam UNESCO, následoval přesun a následná večerní prohlídka jednoho z největších měst Polska, Krakova. I zde zazněly z úst jednotlivých studentů zajímavé informace o nejdůležitějších historických památkách Krakova.

Druhý den brzy ráno se účastníci zájezdu přesunuli do Osvětimi, kde na ně čekala komentovaná prohlídka jednoho z nejhrůznějších míst historie holocaustu. Přestože detailní informace byly velmi zajímavé, na všechny studenty zapůsobila spíše celková bolestná atmosféra tohoto místa.

Po prohlídce se všichni odebrali k autobusu a plni zážitků se vydali směrem k domovu.

Firemní údaje Střední škola gastronomie a služeb, Liberec

Dvorská 447/29
460 05, Liberec V                dat.schránka: g42k83i

IČ: 00555053
Kontakt Tel.+420 482 424 360
sosgs@sos-gs.cz