Střední škola gastronomie a služeb, Liberec Dvorská 447/29, příspěvková organizace

Pro uchazeče

Dny otevřených dveří

Dny otevřených dveří už jsou za námi, ale stále si můžete prohlédnout naši informační brožurku nebo propagační video klikem na odkazy níže:


Přijímací řízení pro školní rok 2025/2026

Aktuální informace

  • Učební obory - informace o přijímacím řízení byly odeslány poštou. Pokud dopis nedorazí do 3. 4. 2025, tak nás prosím kontaktujte!
  • Maturitní obory (elektronické přihlášky) - informace a pozvánky k přijímací zkoušce byly odeslány elektronicky prostřednictvím systému Dipsy, pro zobrazení je nutné se přihlásit do systému Dipsy!
  • Maturitní obory (hybridní a papírové přihlášky) - informace a pozvánky k přijímací zkoušce byly odeslány poštou. Pokud dopis nedorazí do 3. 4. 2025, tak nás prosím kontaktujte!

Termíny 1. kola přijímacího řízení

  • Podání přihlášek: 1. 2. - 20. 2. 2025
  • Zaslání pozvánek a informací k přijímacímu řízení: březen 2025
  • 1. řádný termín přijímací zkoušky (maturitní obory): 11. 4. 2025
  • 2. řádný termín přijímací zkoušky (maturitní obory): 14. 4. 2025
  • 1. náhradní termín přijímací zkoušky (maturitní obory): 29. 4. 2025
  • 2. náhradní termín přijímací zkoušky (maturitní obory): 30. 4. 2025
  • Zveřejnění výsledků - všechny obory (na webu školy, v Dipsy, ve škole): 15. 5. 2025

Možnosti podání přihlášky

  1. Elektronicky - na dipsy.cz po přihlášení Identitou občana. Veškerá komunikace probíhá elektronicky, do školy se nemusíte osobně dostavit.
  2. Hybridně - na dipsy.cz bez přihlášení. Po vyplnění všech údajů je nutné vytisknout opis přihlášky a s ním se dostavit na sekretariát školy.
  3. Papírově - vyplníte papírovou přihlášku a společně se všemi přílohami ji osobně odevzdáte na sekretariátu školy.

Více informací se dozvíte na tomto webu.

Maturitní obory

  • 65-42-M/01 – Hotelnictví - 30 žáků (prvních 30 v pořadí dle bod. zisku)
  • 65-41-L/01 – Gastronomie - 30 žáků (prvních 30 v pořadí dle bod. zisku)
  • 69-41-L/01 – Kosmetické služby - 30 žáků (prvních 30 v pořadí dle bod. zisku)

Kritéria

  • Výsledky jednotné přijímací zkoušky (Cermat) – max. 100 bodů.
  • Průměr z 2. pololetí 8. třídy a průměr z 1. pololetí 9. třídy základní školy – max. 67 bodů.
  • Dosažení 10 a více bodů v součtu z jednotné přijímací zkoušky, a to s minimálním dosažením 5 bodů v matematice a 5 bodů v českém jazyce.
  • Další podrobné informace ke kritériím přijímacího řízení, přijímání cizinců a povinných přílohách najdete v podrobném dokumentu výše.

Učební obory

  • 69-51-H/01 – Kadeřník - 30 žáků (prvních 30 v pořadí dle bod. zisku)
  • 65-51-H/01 – Kuchař - 80 žáků (prvních 80 v pořadí dle bod. zisku)
  • 65-51-H/01 – Číšník - 40 žáků (prvních 40 v pořadí dle bod. zisku)
  • 29-54-H/01 – Cukrář - 24 žáků (prvních 24 v pořadí dle bod. zisku)
  • 31-58-H/01 – Krejčí - 10 žáků (prvních 10 v pořadí dle bod. zisku) - Informace ke stipendijní podpoře zde.

Kritéria

  • Průměr z 2. pololetí 8. třídy a průměr z 1. pololetí 9. třídy základní školy – max. 67 bodů
  • Další podrobné informace ke kritériím přijímacího řízení, přijímání cizinců a povinných přílohách najdete v podrobném dokumentu výše. 

Podmínkou přijetí ke studiu je řádné doložení veškerých povinných dokumentů (vysvědčení z předchozího vzdělávání, doporučení školského poradenského zařízení u uchazečů se speciálními vzdělávacími potřebami, lékařské potvrzení, kontakt na zákonného zástupce - e-mailová adresa, telefonní číslo, popř. datová schránka). 


Informační leták ke staženíInformační leták ke stažení UKZkušební schéma JPZ 2025 ke stažení

Firemní údaje Střední škola gastronomie a služeb, Liberec

Dvorská 447/29
460 05, Liberec V                dat.schránka: g42k83i

IČ: 00555053
Kontakt Tel.+420 482 424 360
sosgs@sos-gs.cz