Učební plán oboru vzdělávání 65 - 51 - H/01 Kuchař
Oblast | Předmět | 1.r. | 2.r. | 3.r. | Celkem | * | Pozn. |
Estetické a jazykové vzdělávání | Český jazyk a literatura | 1,5 | 1,5 | 2 | 5 | P | |
Jazykové vzdělávání | Anglický jazyk pokročilí | 1,5 | 1,5 | 2 | 5 | PV | 1),4) |
Anglický jazyk odborný | 0,5 | 0,5 | 0,5 | 1,5 | PV | 1),4) | |
Německý jazyk začátečníci | x | 1 | 1 | 2 | PV | 2),4) | |
Společenskovědní vzdělávání | Občanská nauka | 1 | 1 | 1 | 3 | P | |
Matematické vzdělávání | Matematika | 2 | 1 | 1 | 4 | P | |
Vzdělávání pro zdraví | Tělesná výchova | 1 | 1 | 1 | 3 | P | 4) |
Vzdělávání v IKT | Informační a komunikační technologie | 1 | 1 | 1 | 3 | P | 3) |
Přírodovědné vzdělávání | Fyzika | x | 1 | x | 1 | P | |
Chemie | 1 | x | x | 1 | P | ||
Biologie a ekologie | 1 | x | x | 1 | P | ||
Ekonomické vzdělávání | Ekonomika | 1 | 1 | 1 | 3 | P | |
Komunikace | Psychologie a komunikace | x | 1 | x | 1 | P | |
Písemná komunikace | 1 | 0,5 | x | 1,5 | P | 3) | |
Odborné vzdělávání | Výroba pokrmů | 3 | 2 | 2 | 7 | P | |
Odbyt a obsluha | 1 | 2,5 | 2 | 5,5 | P | ||
Specializace výroba pokrmů | x | x | 2 | 2 | P | ||
Zařízení provozoven | 1 | x | x | 1 | P | ||
Odborný výcvik | 15 | 17,5 | 17,5 | 50 | P | 5) | |
Celkem | 32,5 | 34 | 34 | 100,5 |
Poznámky:
1) Anglický/německý jazyk pokročilí a anglický/německý jazyk odborný je jazykem, ve kterém je realizována příprava na jazykovou část závěrečné zkoušky.
Zpravidla navazuje na první cizí jazyk základní školy.
2) Anglický/německý jazyk začátečníci rozvíjí jazykové znalosti žáka, je opačným jazykem proti výše uvedenému. Nepředpokládají se vstupní znalosti.
3) Žáci se na výuku dělí dle potřeby a technického vybavení, maximální počet žáků ve skupině 20.
4) Žáci se na výuku dělí dle závazných směrnic, maximální počet žáků ve skupině 24.
5) Výuka odborného výcviku probíhá na pracovišti školy a na smluvních pracovištích, případné dělení dle závazných směrnic.